Van Casemanager Verzuim naar Creatieve Ondernemer

 

Reizend over de wereld besloot ik bij terugkomst Toerisme te studeren. Met mijn diploma op zak, werkte ik voor grote reisorganisaties, maar dat was van korte duur. Want de toerismebranche viel met de komst van het internet totaal uit elkaar. 

Ik schoolde mij om naar register adviseur verzuim & re-integratie en heb daarnaast een opleiding HRM & Coaching afgerond.  

Na 16 jaar het vak verzuim & Re-integratie, voelde ik al een aantal jaren dat het tijd was voor iets anders. Ik wist nog niet wat. Ik ben creatief en heb naast mijn baan altijd creatieve ‘side jobs’ gehad, zoals sieraden maken voor winkels en fotografeerde en schreef ik voor organisaties. 

Op Curaçao werd ik marketing en project coördinator voor een luxueus resort wat zo goed beviel, daar wilde ik meer van weten, want ik kwam daar in aanraking met fotografen, hielp ik tijdens fotoshoots. Daarnaast schreef ik content voor andere bedrijven voor hun social media en website. Er begon wat te broeien in mij.

Inmiddels was ik mijn onderneming ‘Maak Je Eigen Carddeck‘ gestart naast mijn al bestaande product Broodtrommelliefde kaartjes.  

Terug van Curaçao ervaarde ik sterk dat daar mijn creativiteit weer was aangewakkerd. Maar we moesten in Nederland helemaal opnieuw beginnen. Zonder salarisstrook kwamen we niet in aanmerking voor een huis en keerde ik om die reden tijdelijk terug als Casemanager verzuim.  

BORN TO BE CREATIVE

Ik voelde mij helemaal niet prettig in dat werk. Ik kreeg het benauwd en het voelde alsof ik mijzelf belemmerde in waar ik echt goed in ben. Na twee jaar besloot ik te doen waar ik blij van word; fotografie en schrijven. 

Ik kocht een camera en een paar goede lenzen. Deed een aantal cursussen om de instellingen onder de knie te krijgen. 

En begon mijn kinderen tot vervelends toe op de kiek te zetten om te oefenen. Daarna ook anderen in mijn omgeving. Ik vind het zo prachtig om mensen op de foto te zetten hoe ze echt zijn. En ik leerde hoe je met simpele instructies de mensen op hun gemak stelt, zodat ze vol vertrouwen stralen op de foto. 

Naast de focus van de camera te gebruiken ging ik mij ook focussen op schrijven. Ik schreef in het verleden blogs voor organisaties, maar heb mij daar nooit professioneel in verdiept. Ik werd gevraagd omdat ik ‘zo leuk’ kon schrijven. Ik merkte dat ik daar meer verdieping in wilde. Ik liet mij door de beste coach coachen in de wereld van content en marketing.

Wat een verschil je kunt maken met de juiste woorden ervaarde ik voor mijn onderneming ‘Maak Je Eigen Carddeck’ en mijn business liep nog nooit zo goed. Simpelweg omdat ik betere teksten schreef, die niet alleen duidelijker waren, maar ook de juiste snaar wisten te raken. 

Dit voelde voor mij als ’thuiskomen’ , ik wist; ‘dit vind het allerleukste om te doen’. 

 

Niet veel later werd ik voor fotoshoots gevraagd door particulieren. 

Op Curaçao schreef ik teksten voor bedrijven en content voor hen social media, zoals Baoase Luxury Resort en de Aloe Vera Plantage. 

Nu ik met mijn gezin ga verhuizen naar Spanje is dit voor mij de gouden combi, want ik kan blijven reizen, zowel global als lokaal en fotoshoots doen en ik kan ondernemers helpen met fotografie en teksten. 

Én daarbij doe ik wat ik het allerleukst vind, namelijk creatief zijn met beeld en schrift. 

Nieuwsbrief

Wil je nieuws ontvangen? Schrijf je in op de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!