5 tips om jouw idee uit te werken

Wanneer je een idee hebt, dan krijg je over jouw idee, gelijk ook weer vragen. Het kan dan voorkomen dat het chaotisch aan het worden is in je hoofd. Je hebt misschien wat aantekeningen gemaakt in een notitie boekje of wat in je notities geschreven op je telefoon. Het volledige idee met alle externe partijen heb je nog niet echt uitgewerkt. Herkenbaar? 

Er zijn 5 tips die je sowieso kunnen helpen om jouw idee uit te gaan werken. 

1. Ga het idee, jouw hersenspinsel eerst eens helemaal uitschrijven. Dat hoeft niet perfect, dat hoeft ook niet helemaal tot in de puntjes, want de ervaring leert, dat er nog regelmatig bijgeschaafd zal gaan worden. Dat is ook leuk, want zo ga je het helemaal fine-tunen naar wat straks een prachtig eindproduct zal worden en helemaal naar jouw zin. 

2. Ga eens kijken of er op de markt soortgelijke producten al zijn uitgebracht? Dat betekent helemaal niet dat je er niet aan moet beginnen, maar dat betekent dat je en weet of er soortgelijke producten zijn en dat je die ook kan bekijken. De zogenaamde ‘look & feel’. 

3. Bepaal het formaat en ga alvast nadenken over de verpakking. Wat zijn de kosten voor verzending bijvoorbeeld, past de verpakking door de brievenbus of moet je het als pakket  gaan verzenden? 

4. Denk na over het ontwerp en of je het wilt gaan uitbesteden? Wanneer je het wilt gaan uitbesteden, ga dan eens na wie je als ontwerper zou kunnen vragen. Heel belangrijk dat er een goede klik is. 

5. De laatste tip, die ik je wil mee geven, is om te bepalen of je het aan particulier wilt gaan verkopen of ook aan webshops en winkels. Dit is belangrijk voor de prijsbepaling. Wanneer je voor beiden kiest, dan wil de winkelier er ook nog graag wat aan verdienen en jij natuurlijk ook. 

 

Er komt veel meer bij kijken

Zoals je kunt lezen, komt er veel meer bij kijken dan alleen wat kaarten laten drukken en in een leuk doosje te verpakken. Er komen ook nog zaken bij, zoals hoe bepaal ik de prijs, hoeveel ga ik er bestellen bij een eerste druk? Welke drukker neem ik in de hand? Laat je het digitaal printen of offset printen? Wil je ronde hoeken of niet? Wat vraagt de drukker voor kosten naast het drukken? Allemaal zaken die je mee moet nemen in jouw kostenplaatje. 

Een mooi proces

Het is een mooi proces. Je leert ontzettend veel. Wat ik heel leuk vind om te zien is hoe je dan met een hersenspinsel naar een prachtig resultaat gaat komen. Het overpeinzen, soms twijfelen, sparren en weer doorgaan. En wanneer je je proefdruk gaat halen en je het in je handen hebt, dan ben je zo trots. 

Een mooi proces. Ik help je graag bij dat proces. Ik denk, kijk en spar met je mee. Ik begeleid je en geef je advies. Geef je richting naar drukkers en welke vragen je moet vragen aan ze om zo tot een duidelijke en fijne keuze te kunnen komen. Ook dat contact moet klikken. 

Vind je het fijn om deze begeleiding te krijgen, kijk dan eens naar mijn on-line programma ‘Van idee naar product’en als jij wat verder in het proces bent dan is een ‘Expression Session‘ heel nuttig. Deze manier van coachen gaat wat sneller dan het on-line programma, net wat voor jou passend is op het moment dat je dit leest.